• Klubbhuset ny samarbetspartner

Vi är mycket glada att kunna presentera Klubbhuset som ny samarbetspartner för kläder och material till föreningens alla lag. Ni kan från och med idag handla till rabatterade priser i vår klubbshop eller direkt i butiken på Valhallagatan. Klubbshopen nås via denna länken https://klubbhuset.com/sv-se/surte-is-ibk/ eller genom att klicka på Klubbhusets logga längst ned på våra lagetsidor. Allt gott A-lag Herrar 19 apr 2021 0kommentarer
  • Vinnare på föreningsdagen!

Idag hade vi våran traditionsenliga föreningsdag med en cup med blandade lag. Vinnande laget: Främre raden:Leon, Vanessa, Alfred, Moa Bakre raden: Hampus, Toni, Isak Mycket lyckad dag där vi alla hade roligt! /// A-lag Herrar 22 apr 2018 0kommentarer
  • Referat: Surte IS IBK H3 - Pixbo Wallenstam IBF

En vecka efter vår plattmatch mot Hisings-Kärra så var det dax att ta emot Pixbo på hemmaplan. Vi vet att Pixbo är duktiga i sin rörelse och att det går fort när dom sätter igång spelet. Idag hade dom tydligen med sig några spelare från deras division ett lag vilket bara skall ses som positivt för oss i Surte då dom bör ha respekt för oss (varför skall dom annars göra så?) Matchen inleds på sämsta sett, en minut så är vi lite lite passiva och Pixbo skickar in en lös boll mot mål som styrs på en spelare och Robin får plocka ut bollen från målet. tjugo sekunder efter detta så hamnar vi BP men det reder vi ut fast det är riktigt när flera gånger som dom ökar på sin ledning. Vi går starka ur denna inledning och spelar bra innebandy stundtals, vi låter bollen göra jobbet och då går det fort. i den sjunde minuten så slår Jonas till efter en pass från Söder och det var kvitterat. Minuten efter detta så tar Pixbo återigen ledningen med 1-2, innan vilan så har Erik kvitterat till 2-2 efter blivit framspelad av Almir. Det var en period som blanda och gav å det var stundtals mycket snabba spelvändningar. Pixbo anfaller med fyra man och det öppnar upp för kontringar för våra snabba forwards. *Och vi fick våra lägen men deras målvakt räddade en del. Andra perioden inleder vi riktigt bra. 00:41 gör Niklas mål efter att fått bollen av Dalle och bara några minuter efter detta så ökar Dalle på vår ledning efter att varit framme då Toni skjutit mot mål och bollen låg på mållinjen så det kanske var Toni som skulle ha det målet (det får dom klunsa om på träningen i veckan) Matchen buljar fram å tillbaka, Robin gör en strålande match i målet men får tyvärr släppa in två bollar innan det är dax för den tredje perioden. Nu är det vilja och hjärna som gäller gäller. Vi har gjort ett byte inför tredje, debuterade Jesper som gjort det bra i två perioder får vila i tredje och vi har valt att kasta in Dennis. Det tackar Dennis för och bara 58 sekunder in i perioden så gör han 5-4 till oss. Efter ytterligare fem minuter så ökar Söder på till 6-4 och återigen leder vi med två bollar. Pixbo blir frusterade och tar en time out. Det känns stabilt just nu och vi skall bara hålla detta perioden ut. Vi spelar bra och Pixbo skapar inte så jättemycket. Men så slår vi en felpass och Pixbo e påpasslig på detta och snor bollen å kommer fri med Robin och reducerar till 6-5 och nu återstår det bara fem minuter. Minuten senare så får Pixbo ett billigt mål och det är kvitterat. Fan....det såg så stabilt ut, med två och en halv minut kvar så tar Pixbo ledningen och det var inte rättvist tycker vi. Vi tar en time out och bara säger att det är mycket tid kvar och vi skall inte få panik, vi kommer att lösa detta bara vi tror på oss själva. Det gjorde vi också, Toni spelar fram Dalle som sätter slutresultatet till 7-7. Fyra mål dom sista fem minuterna i matchen, förmodligen roligt för publiken. Synd bara att det inte var vi som gjorde fyra raka mål. Det känns efter matchen som vi tappade två poäng istället för att vunnit en ponäg även om vi kvitterade sent. En förlust för Hisings-Kärra idag (läs söndag) som möter Floda borta så har vi säkrat ett nytt kontrakt i trean inför nästa säsong. Vi kommer att åka till Mölndal nästa måndag kväll för att spela match och där hoppas jag vi kan ta en tre poängare, jag tror mycket på detta unga lag vi har och vi ser en positiv framtid och den skall vi ha i trean. Tack för ordet //Coach Tobbe A-lag Herrar 12 mar 2017 0kommentarer